torstai 14. elokuuta 2014

Good morning!

Niitä selviytymiskonsteja syksyyn! Että olisi Good morning!

Olen kehittänyt pistämättömän keinon niille aamuille, kun uni on vielä silmässä, eikä jaksaisi millään herätä laittamaan aamiaista hoidettavalleen, saatikka itselleen.

Teen etukäteen iltasella toimenpiteitä puolitiehen, jotta aamulla kaikki käy puoliunessa:" naps napsit" vaan kytkimille. Ajastinkin on keksitty, mutta koska irroitan Janskun toimintapuuskan varalta töpselit pois seinästä, ei tämä palvelumuoto onnistu meillä.

Lautaset, kupit,mukit, lasit ja lusikat on tietenkin jo pöydässä odottamassa. Samoin Jannen aamulääke ja mehulasi tiivisteineen jääkaapissa odottamassa vettä niskaansa.

 
Lataan kahvinkeittimen valmiiksi: suodatinpussin, porot ja veden. No, aromit hieman leijailevat siinä yön aikana, mutta ihan kelvollista juotavaa se on paremman puutteessa!

Jannen teeveden vaihdan keittimeen myös: laitan teemukiin valmiiksi sokerin ja teepussin odottamaan aamun kuumaa vesisuihkua.

Koska Janskun ruokavalio on vähäjätteinen, ja minun runsaskuituinen, tarvitsemme kahdesta pussista leipää aamusella. Ne otan valmiiksi päällysteineen ja yhdistän samaan settiin. Koska käytän leivät paahtimessa, en tee niitä valmiiksi.Kaurapuuron hiutaleetkin mittaan kulhoon, ja lasken jopa vedenkin kannuun viereen odottamaan hiutalekasaan kumoamista.
Kuulostaa varmaan tosi oudolle, mutta ah sitä onnen tunnetta kun muistan että on naps naps -aamu; kaikki on reilassa, ylös kun saan vaan itseni, niin taas palvelu pelaa vaivatta!

Meillä ei ole aamustressiä kiireineen, koska hän on vain iltapäivisin kerhoilemassa. Laittaisin vaatteet muuten valmiiksi jo iltaisin aamua odottamaan.
Vielä kun saan meidät ulos ovesta aamukävelylle, niin VOT!!!  Se on sitten GOOD MORNING!! Tänä aamuna raikas keli herätteli mukavasti. +14 astetta tuntuu jo viileältä kesäisen helteen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti