sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Matkan jälkeen arki alkaa

Pitkään odotettu matkani ei tuottanut pettymystä. Pääsuunnitelmani oli ladata akkuja, ja nähdä äidin synnyinseutua. Odotukseni palkittiin ruhtinaallisesti: sain nukkua 5 yötä peräkkäin suloista ruususen unta, kivijalat löydettiin ja ukkini synnyinkotitilakin katsastettiin siinä lähellä. Sain olla mukana karjalaisessa ryhmässä, missä ilmapiiri oli lämmin ja huomioon ottava. Raita Karpon vetämät yhteislaulut herkistivät. (Metsäpirtin laulu olikin uusi minulle.) Juhlalliset tapahtumat Metsäpirtti-juhlapäivänä.Karjalan maisemat: Laatokka, Suvanto ja Taipaleen joki koskineen...ne on kaikki nyt täällä ( *taputtelee sydämen seutua)

 
Vaan ei auta! Kaikki päättyy aikanaan ja arkielämä jatkuu. Sain paljon aikaiseksi Karjala-energialla. Siivosin perusteellisesti, raivasin komeroita, leivoin, ajoin ruohikon, pyykkäsin lukemattomia koneellisia pyykkejä. Jaksoin jopa nousta yhtenä aamuna klo 5:00 Jannen kanssa yhtäaikaa. Ajattelin, että touhuan nyt, kun virtaa on vielä jäljellä. Loppuu se virta Duracell-pupultakin aikanaan.

Jannen yöunet lomani jälkeen oli kummalliset. Hän oli tooooosiväsynyt iltasella ja nukahti kesken iltarukouksen sänkyynsä. Nukkui sitten aamuyöhön. Klo 3:45 saattoi jo herätä ja tehdä ryöstöretkiä jääkaapille.
 Ei se petä tämä omakaan järvemme ;)
 



Kaikenlaista tekemistä teetän Jannella päivän mittaan: palapelin tekemistä (niin että annan oikean palan, näytän mihin laitetaan. Hän osaa hienosti katsoa miten päin se siihen tulee. Monesti yllättää taidollaan, vaikka ei itsenäiseen työskentelyyn pystykkään, osaa iloita paikalleen laittamisesta)

Piirustus ja maalaus ei saa häntä syttymään. Ei taida olla "hänen heiniään". TaktiiliStimulointi-hoitoa olen hänelle tehnyt kerran. Nautti tuosta sivelyhoidosta, mutta ei antanut koko kehoon tehdä, niin kuin aktiivisempana aikana. Jos vaikka kerran viikossa pitäisi ohjelmassa mukana. Tarvetta olisi vaikka joka päivä, mutta parempi yksi kuin ei ollenkaan.

Kävelyt pyrin pitämään ohjelmassa kahdesti päivässä. Tänään hän valitsi itse reitin. (lyhyimmän kautta)

Tässä hyvä video: potkii itseään eteenpäin. Näinhän sitä voi itse kukin tehdä, jos ei askel tahdo oikein kulkea, peppu vaan tulee likaiseksi, mutta kesä kuivaa minkä kasteleekin :)



Saippuakuplien puhaltaminen, huuliharpun soittaminen, dublopalikoilla tornin rakentaminen, soittopelin kuunteleminen, jalkapallon potkiminen, kanavalla kävely...mitäs vielä. Koko heinäkuu on nyt paitsiossa ulkopuolisilta aktiviteeteilta, joten kaikenlaista touhua täytyy kehitellä, ettei lomataantumista pääsisi kehittymään. Tuosta tilasta on kyllä vaikea päästä enään taantumaan; Höpsis! Mottonihan on, että Asiat voisivat aina olla huonomminkin, nautitaan siitä mikä on NYT hyvin!  Asenne vain kohdilleen ja taas mennään!!!

Minulla alkoi oma projektini, mutta en tee tästä laihdutusblogia. Toivon, että parempikuntoisena jaksan valvomiset, pysyn terveenä ja voin hoitaa poikaa aina eläkeikääni saakka. Tai siihen saakka, että pärjäisi terveytensä puolesta jälleen autetussa asumisyksikössä.

Jaahas, tänään täytyy ottaa pienet. Päivätorkut nimittäin. ;)

2 kommenttia:

  1. Asiat voisivat aina olla huonomminkin, nautitaan siitä mikä on NYT hyvin! Asenne vain kohdilleen ja taas mennään!!!
    Tuossa lauseessa kaikki olennaenen ja samoin oon aatellu tässä viime viikoena! Myö ollaan vahvoo sukua, pusketaan läpi vaekeitten aekojen, välillä itketään mutta etteenpäen männään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Tarja. Kyllä kaikesta aina selvitään. Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla 😊

      Poista