sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lomanen

Käväisin "kaupunkilomalla" Jyväskylässä. Harjun portaat sykähdyttävät aina. Nyt on kauniit kukkaset reunustamassa portaita.  Kävimme Jennin kanssa Kaupunginkirjastossa hakemassa tietoa Jyväskylän historiaan liittyen. Saimme selville, että portaiden  yläpäässä on ollut aikoinaan "Jyväskyläläisten huvitukseksi" rakennettu kahvila ja näkötorni. Portaat saatiin valmiiksi v. 1925, vaikka niitä oli jo kaavailtu 1800-luvun lopulta alkaen. Harjulla on kiehtova historia, ja vielä tänäkin päivänä vesitornista kajahtaa klo 20:00 torvella soitettu iltasoitto. Naureskeltiin,että alkaisinko minäkin meidän kulmilla soittamaan haitarilla lipputangon juurella iltasoittoa. No, ehkä en päätyisi tuolla niinkään Wikipediaan...
 
 
Oli jo 10. kerta kun Jyväskylän kaupunki järjesti asukeilleen Valon kaupunki-tapahtuman. Eri puolilla kaupunkia oli pysyviä valaistuskohteita (esim.juurikin nuo portaat ja kirkko) sekä näyttäviä valotaideteoksia. Kolmikulman kauppakeskuksen julkisivu Aren aukiolla  sai hetkeksi uuden muodon, kun portugalilainen Ocubo valloitti sen valoteoksellaan. Hän käytti tanssiaiheista 3D-projisointia, jossa tanssija puikkelehti ikkunasta sisään ja ulos..hyppeli kerroksesta kerrokseen.. mutta se pitää todella nähdä. Vaikuttava teos.



Kirkko yöpuvussaan.



Upea syksyinen, aurinkoinen sää valloitti tulomatkallani. 24-vuotta sitten alkoi äitinä olemiseni. Aivan toisenlaiseksihan sitä luulin. Hetkessä elämisessä on hyvät puolensa. Tässä hetkessä odotan sankaria kotiin palaavaksi; kermainen täytekakku jääkaapissa odottaen. On jälleen juhlan aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti