tiistai 3. joulukuuta 2013

"Jannen vauva-ajan leikkaukset"

Jotkut ihmiset tarvitsevat elämänsä aikana monia leikkauksia, jotkut selviävät käymättä lasareetissa kertaakaan. Janne kuuluu ensiksi mainittuihin.

28.9.90 syntyi  (2020g/43cm)


(29.9.90 operoitu suoliavanne)
27.2.91 avosydänleikkaus, josta 2 vk:n päästä jo kotiutus!! 4 kg.58cm        


Toipuminen oli nopeaa <3 Heti leikkauksen jälkeen sai nenämahaletkun pois.Se se oli ihmettä, kun olin oppinut varomaan, ettei vetäise letkua, ja tuttipulloruokinta olikin totta...kesti vähän aikaa ennenkuin tottui uusille tavoille...


Tässä vielä sairaalan lakanoissa, kotiinpääsylupaus jo ihan lähellä.

25.4.91 anuksen rakennusleikkaus



Jalat riippuivat 0,75 kg:n punnuksilla 4 vrk ylöspäin. Tippa oli aluksi päässä, josta se vuosi kudoksiin, ja tuli patti päähän. Tiputuskohta siirrettiin oikeaan käteen, jossa sama tilanne, seuraavaksi vasempaan käteen, joka sidottiin sänkyyn kiinni. Oikea käsi oli vain vapaana; siellä ollessaan hän oppi helistämään :) 5 kg/60 cm


7.8.91   avanteen sulku 6 kg/66 cm




Näihin lukeutuu lukuisat sairaalassa käynnit, kontrollit, vauvana nenämahaletkun vaihtoreissut, hegarin vaihtoreissut anuksen treenausvaiheessa, labrakäyntejä, aivokäyrän ottoa..kyllä oli kiirusta äityslomalla.(Kun jäin töistä pois äitiyslomalle, ruljanssi alkoi viikon päästä, kun Janne halusi jo syntyä etuajassa.)

Kun luuli kaiken olevan ohi, alkoikin varsinainen kuntoutus. Käytiin fysioterapiassa, toimintaterapiassa, kotona kävi Porras-täti kuntouttamassa, käytiin puheterapiassa, harjoiteltiin viittomia, (opettaja kävi kotona.) Kuvassa 1 v synttäreillä.



Kitarisaleikkauksessa hän piipahti muistaakseni v. 2000, mutta näihin verrattuna se olikin pikkujuttu.

Lopulta arki rullasi omillaan, kirurgin veitset saivat levätä Jannen osalta rauhassa.
 
 
Wrong again...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti