torstai 5. joulukuuta 2013

Musiikkiterapia

Tänä aamuna olin ihmeissäni. Kello oli 7.30, eikä pienimies ollut vielä kiekaissut, ja illallakin nukahti klo 22:00 aikaan ilman lisälääkityksiä. Niinpä tsekkasin heti aamutuimaan lämmön häneltä. Eli jos nukkuu hyvin, epäilen että ei ole terve. Tähän on menty. :)

Onneksi nukkui, sillä viimeisen viikon aikana on suonut vain 5 - 6 tunnin yöunia. Joskus ottaa sitten takaisin hänelläkin.

Jannen rakas musiikkiterapia-paikka löytyy täältä:

Oli oikein mukava herätellä häntä: Tänään on t o r s t a i. Ja se merkitsee, että poika menee musa-terapiaan. Se on hänellä ollut kymmenisen vuotta ohjelmistossa, ja NIIN mieluinen. Jos hän on väsyny/sairaan tuntuinen, kaikki sellainen unohtuu, kun hän kuulee taikasanat: Musa-Mari ja musa-terapia! Niin tänäänkin kävi: Kaksi tähteä syttyi hänen silmiinsä! Rakastan näitä torstai-aamuja!





















 
 Aluksi kokeiltiin aikoinaan Jannella puheterapiaa, muttei se toiminut, saimme kehoitteen hakeutua musiikki-terapiaan. Kela myönsi sitä muutaman vuoden, mutta sitten tuli stoppi. Kelan mukaan ei ole hyötyä, kun ei ole oppinut puhumaan!? Haloo! Siellä ei ymmärretä ylläpitävän toiminnon ym. arvosta.
 
Olen nähnyt, kuinka tämä autistisuudessaan, maneereissaan, käperynyt poika musiikki-terapiassa aukesi kuin kukka, kun kuuli ensimmäiset pianon sävelmät, "lauloi" mikrofooniin, soittaa rumpuja ristiinkin, soittaa pianolla terapeutin kanssa keskittyneesti, oppi katsomaan silmiin, jo pelkästään ryhdistä näki, että oli löytänyt oman itsensä, arvonsa. Ja kun nykyisin puhekommunikattorilla kuuntelemme kotona, mitä ovat tehneet, poika katsoa napittaa silmiini innostuksissaan; äiti mä osaan!!!  Olen tosi kiitollinen, että on ollut mahdollista käydä omakustanteisesti terapiassa, kun kelan kautta se on mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti